Teamontwikkeling

omdenken

Teamontwikkeling en werkplezier. Mensen in een team kunnen het beste in elkaar naar boven halen. Een team kan zo individuen versterken.Een team kan echter ook remmen en groei en beweging tegenhouden. Werkplezier en teamontwikkeling hangen voor mij nauw samen. Plezier geeft letterlijk lucht. Het opent je houding naar de ander, gemaakte fouten of misverstanden wegen minder zwaar. 

Collectieve ambitie(gedeelde missie) en duurzame samenwerking zijn twee onderdelen die werkplezier en teamontwikkeling bewerkstelligen.

Collectieve ambitie. Als het team voor ogen heeft wat het doel is, waar het nu staat en waar het naar toe wil, dan komt er een heldere focus. De richting bepaalt hoe we op input van buiten reageren. Gaan we hier wel of niet in mee? Past het bij onze missie en visie? De waan van de dag lijkt dan een minder grote rol te spelen, er is veel meer gevoel van regie en invloed. Ook werkdruk komt in een ander daglicht. Een duidelijk geformuleerde collectieve ambitie leidt tot een duidelijk geleefde ambitie wat rust, aandacht en focus geeft.

Duurzame samenwerking. Een team is zo sterk als de zwakste schakel wordt wel eens gezegd. Hoe meer de individuele teamleden in hun kracht staan, zich gezien en gewaardeerd voelen in wat ze toevoegen, hoe beter het team functioneert.Duurzame samenwerking gaat over je eigen sterke en zwakke punten kennen, het gaat over de ander willen helpen en zelf hulp aanvaarden, het gaat over regie nemen waar kan en acceptatie waar dat niet kan. Duurzame samenwerking gaat over met elkaar plezier willen hebben.

Graag kijk ik met u mee naar bovengenoemde onderwerpen. Om te zorgen dat de docenten en daardoor ook de leerlingen met plezier naar school komen. Kort gezegd kan ik u van dienst zijn bij:

- het ontwikkelen van collectieve ambitie

- de vertaling van collectieve ambitie naar dagelijkse praktijk

- het team en de individuen daarbinnen in hun kracht zetten

- werkplezier en leerplezier vergroten.